Hoppa till sidans innehåll

Sportstugan

Historia

Sportstugan köptes 1940 från Sundby gård, strax utanför Gnesta, av Gnesta Sportklubb för 75 kronor. Det var då en timmrad stuga som plockades ner och bygdes upp på den plats där den idag står. Då bestod stugan endast av den östra delen (till vänster om entrén), där idag klubbrummet, kontoret och en toalett är inrymt. I klubbrummet fanns då en stor öppen spis medans kontoret fungerade som kök och toaletten som entré. På gaveln där entrén idag ligger fanns då en smal och brant trappa upp till vinden som fungerade som damernas omklädningsrum.

Den första stora förändringen som inträffade runt sportstugan var invigningen av Hagstumosse IP i mitten av 1970-talet vilket innebar att elljusspåret fick läggas om.

Den första förändringen av själva sportstugan kom i början på 1980-talet (ca. 81-83) när eldsjälar inom IFK Gnestas skidsektion (Sixten Malm, Olle Frisk, Stig Johansson, Anders Nensen, Ingemar Nyberg, Leif Nylander, Åke Andersson och Rune Andersson) bygde Storstugan, den högra delen om entrén. Dom två stugorna var dock inte sammanbygda med en gemensam entré som idag utan bestod av två stugor.

1987 var det så dags för nu belysning på elljusspåret samt en del omdragningar av spåret, tex bron över Lötbodalsvägen.

1991 bygdes dom två stugorna ihop och den gamla delen fick ny grund samt panel. Man passade också på att bygga den fristående bygnaden till höger om Sportstugan (skidstugan).

Den sista stora förändringen innan OK Klemmingen kom in i bilden var byggandet av förbifarten förbi Gnesta vilket förde med sig att två tunnlar anlades på elljusspåret.

OK Klemmingen hyr sedan 2005 Sportstugan av IFK Gnesta för att ha den som klubbstuga.

Medlemmar som inte har egen nyckel men som behöver komma in i Sportstugan kan kontakta Margareta "Maggan" Näsström.Instagram klemmingen copy

 Spårbidrag Swish ‭123 224 27 82‬

Postadress:
OK Klemmingen
Margareta Näsström, Sigtunavägen 52
64630 Gnesta

Besöksadress:
Hagstumossen Sportstugan
64630 Gnesta

Kontakt:
Tel: 0768033558
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer:


GULD

Lampspecialisten
Gnestahälsa
Rekal

SILVER

 
Guldsmen's
Gnestahem

BRONS

 
Davidssons Marktjänst
Gnesta Mark & Maskin
LogoGnesta+med+friyta+svart
Vill ditt företag synas här?