Hoppa till sidans innehåll

Träna med virtuella kontroller!

27 DEC 2020 15:44
Testa att springa en bana utan uthängda kontroller men där din mobil spelar upp en liten låt när du hittat rätt kontrollpunkt.
  • Skapad: 27 DEC 2020 15:44

Jag har testat en norskutvecklad app för smartphone, UsynligO (av Trond Benum),  med vilken man kan skapa träningar utan att hänga ut fysiska kontroller eller snitslar. Ni som ska springa laddar ner appen, skapar ett konto och hittar banan. Kartan finns som PDF för utskrift i appen eller på UsynligOs hemsida

Jag har lagt upp två banor än så länge. En kort (1,4 km) runt vid sportstugan för att testa appen för den som vill (start & mål utan för mig). Sen en längre (5,5 Km) i Lötbodal-Vreten området.

Det skulle vara kul om några vill testa och gärna tala om hur det funkar för er?

Ha inte för bråttom förbi kontrollpunkten, stanna gärna några sekunder så hinner appen registrera. Är ni då rätt spelas det upp en liten melodi, då ingår att ni gör en liten segerdans ;)

Det går att få mer navigationshjälp i appen för nybörjare eller osäkra med rikting m.m. Men för alla erfarna räknas det som fusk ;) 

Känsligheten (hur nära kontrollen du måste vara) för GPS:en kan ställas in, jag har satt den till 5 m på min iPhone och det funkade bra. Läs mer i appen! Olika telefoner har olika bra gps så man får nog prova sig fram.

Jag tar gärna emot önskemål om fler banor! (svårighetsgrad, längd, skala etc.)

För er som gör träningar är det väldigt enkelt att lägga ut virtuella kontroller till appen. Skapa banan som vanligt i OCAD eller PurplePen. Exportera banan i xml 3-format och kartan som PDF. Ladda upp det hela på UsynligOs hemsida. Det är allt! Namge gärna era träningar med Gnesta som första ord så blir de lätta att hitta (Eller kanske OK Klemmingen). Observera att kartan ni använder måste vara korrekt georefererad!

/Mats

Skribent: Mats Anderling
Epost: This is a mailto linkInstagram klemmingen copy

 Spårbidrag Swish ‭123 224 27 82‬

Postadress:
OK Klemmingen
Margareta Näsström, Sigtunavägen 52
64630 Gnesta

Besöksadress:
Hagstumossen Sportstugan
64630 Gnesta

Kontakt:
Tel: 0768033558
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer:


GULD

Lampspecialisten
Gnestahälsa
Rekal

SILVER

 
Guldsmen's
Gnestahem

BRONS

 
Davidssons Marktjänst
Gnesta Mark & Maskin
LogoGnesta+med+friyta+svart
Vill ditt företag synas här?